Veiling eerste vaatje Hollandse Nieuwe levert 81.000 euro euro op

18 June 2024, 14:58 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Nederlands Visbureau

In de visafslag van de haven van Scheveningen is dinsdagmiddag het eerste vaatje nieuwe haring geveild. De veiling leverde in totaal 81.000 euro euro op. De opbrengst van de veiling gaat traditioneel naar een goed doel. Dit jaar is dat de Nederlandse Hersenbank.

Vanaf morgen is de Hollandse Nieuwe weer overal te koop. Komende zaterdag wordt bij de Scheveningse haven Vlaggetjesdag gevierd, met tal van activiteiten en optredens van onder anderen Emma Heesters en Wolter Kroes. Met het jaarlijkse evenement wordt de komst van de nieuwe haring gevierd.

Het podiumprogramma start zaterdag rond 10.00 uur een duurt tot 19.00 uur. Op het programma staan verder onder meer optredens van Juf Roos, Helemaal Top XXL, Haags Plagiaat, Ragmob, Shantykoor Scheveningen, Schevenings Vissersvrouwenkoor en Kindertheaterkoor De Zeesterren.

Tijdens Vlaggetjesdag is er rond de haven nog veel meer te zien en te beleven, zoals admiraalvaren, oud-hollandse kinderspelen, taptoe, oude ambachten, een vlootschouw en meer.

Op de avond voor Vlaggetjesdag is er weer een grote Sing Along. Vanaf 19.30 uur treden de Sing Along All Stars op bij de 2e haven van Scheveningen. Onder leiding van dirigent Gregor Bak, bandleider Jan Rooymans en ondersteunende zang van het YMCA Popkoor en Projectkoor kan iedereen anderhalf uur lang meezingen met bekende nummers.