Vernieuwd Westlandseplein in Haagse Schilderswijk geopend

23 May 2024, 14:27 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

Sinds woensdag is het nieuwe Westlandseplein in de Schilderswijk klaar voor gebruik door de buurt. De gemeente, bewonersorganisatie De Paraplu en opbouwwerk vanuit buurthuis De Octopus spraken drie jaar geleden met bewoners en kinderen uit de buurt over het plein.

De buurt wilde het plein groener en overzichtelijker. En een ruimte waar jong en oud kunnen samenkomen. Nu is het plein klaar voor gebruik. Veel van de ideeën zijn uitgevoerd. En kinderen kunnen spelen op de nieuwe speeltoestellen waarop zij gestemd hebben. Stadsdeelwethouder Arjen Kapteijns opende het plein tijdens een feestelijke middag.

"Het was een mooie weg er naartoe", zegt Kapteijns. "Met verschillende partijen is samengewerkt om het plein een nieuw gezicht te geven. De gemeente stelde middelen beschikbaar voor vergroening en van daaruit is verder gewerkt. Bewoners brachten ideeën in op de ontwerpschetsen. In het eerste plan werden wensen meegenomen als lage beplanting voor het overzicht, fietsenrekken langs het plein, picknicktafels. Na de tweede bijeenkomst met bewoners werd het plan aangescherpt en suggesties gedaan voor nieuwe speeltoestellen. Ook werd gevraagd met de nieuwe inrichting de overlast van scooters te verminderen en om het hek te kunnen afsluiten. Het werd een levendig plan waar iedereen bij was betrokken en inbreng in had."