VIDEO: Al 100.000 tickets verkocht voor musical 'Frozen'

24 May 2024, 11:47 uur
Den Haag & Regio

De cast van de musical Frozen, vanaf 31 mei te zien in het Circustheater Scheveningen, kreeg deze week een Diamanten Award uitgereikt van de Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP) omdat er nu al 100.000 tickets voor de voorstelling zijn verkocht.

De Disney-musical is gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm uit 2013, dat weer is gebaseerd op het sprookje 'De ijskoningin' van Hans Christiaan Anderson. De musical vertelt het verhaal van de twee zussen Anna en Elsa, in het fictieve koninkrijk Arendelle dat door de verborgen krachten van Elsa in een eeuwige winter is geraakt. Terwijl de kou voortduurt, moeten beide zussen leren dat alleen een daad van ware liefde een bevroren hart kan smelten.

Frozen ging als musical voor het eerst in première op Broadway in 2018. Daarna volgden Australië en Singapore (2020-2023), Japan (2021) en Hamburg (2021).

De hoofdrollen van de Nederlandse versie van Frozen worden gespeeld door Nienke Latten, Vajèn van den Bosch, Naidjim Severina, Tristan van der Lingen, Steven Roox, Jorge Verkroost, Mathijs Pater en Nicholas Li.

Sneakpreview

Tijdens de uitreiking van de Diamanten VVTP Award werd de aanwezige pers verrast op een sneakpreview van het nummer 'Voor het eerst na al die jaren' uit Frozen. Zie video bovenaan dit bericht.