VIDEO: Het Nationale Theater presenteert nieuwe versie 'Romeo & Julia'

3 April 2024, 10:52 uur
Den Haag & Regio

Na het succesvolle theaterspektakel 'Trojan Wars' waagt regisseur Noël Fischer zich opnieuw aan een klassieker: 'Romeo & Julia'. Deze zomer presenteert zij in samenwerking met prijswinnend choreograaf Shailesh Boharan een gloednieuwe versie van het wereldberoemde verhaal van William Shakespeare.

De nieuwe tekst van Melissa Knollenburg is geïnspireerd op de belangrijkste momenten uit het originele stuk, maar speelt zich af in een nieuw, eigentijds universum. Kunnen Romeo (Vanja Rukavina) & Julia (Soumaya Ahouaoui) ontsnappen aan hun verhaal en omgaan met de druk van de familie? De acteurs en dansers spelen 'Romeo & Julia' van 14 juni tot en met 7 juli 2024 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en gaan vanaf september op tournee door het hele land.

Noël Fischer: "Worstelen met traditie, je eigen pad kiezen los van de verwachtingen van familie, grote emoties ervaren, niet toevallig is juist het verhaal van Romeo & Julia fantastisch materiaal. Naast Shakespeare zijn onze inspiratiebronnen ook streetdance en Bollywoodcultuur, waar ik een groot fan van ben.”

Zomerterras

Komende zomer speelt Romeo & Julia maar liefst drie weken in de Koninklijke Schouwburg. In de speciale zomereditie dansen Haagse dansers van alle leeftijden mee in de voorstelling en wordt de Koninklijke Schouwburg van binnen en van buiten zomers aangekleed. Het Nationale Theater bouwt voor deze gelegenheid een zomerterras met podium voor de schouwburg, waar Haagse dansscholen zichzelf presenteren aan bezoekers van de voorstelling.