Video: Jaz'elle is de stem van Den Haag Zuidwest

23 november 2022, 14:30 uur
Den Haag & Regio

"Als we nu niets doen, dan gaat het helemaal mis", zingt urban artieste Jaz’elle (14) in haar nieuwe nummer, geproduceerd door Shafique Roman, Umit C. en Mekki Abdel.

Dit is het tweede programma dat muziekcentrum Musicon presenteert over de verhalen en de muziek van Den Haag Zuidwest, in het kader van de Regiodeal Zuidwest. De video is gemaakt door Detlef Villerius. In dit nummer levert Jaz’elle zowel een kritische noot als een hoopvolle oproep aan de mensen van Den Haag Zuidwest.

Door de videoclip zijn interviews verwerkt met inwoners van Moerwijk, Morgenstond, Vrederust en Bouwlust die voornamelijk vinden dat de wijk achteruit gaat. Het is onveiliger, mensen komen niet meer buiten, en de wijk verpaupert. Vroeger was het hier beter, is wat de mensen op straat zeggen.

Op deze denkbeelden heeft Jaz’elle een hele simpele boodschap die zij, met pas veertien levensjaren op de teller, nu zelf al lijkt te omarmen: "De eerste stap begint echt wel bij jezelf. Start vandaag, want ergens moet een begin komen."