VIDEO: Soep Stories en Haagse Vrijheidsweken van start in stadhuis

13 April 2024, 12:41 uur
Den Haag & Regio

In het Atrium van het Haagse stadhuis is vrijdag in aanwezigheid van wethouder Saskia Bruines van Cultuur en Economie de expositie Soep Stories geopend. De tentoonstelling bestaat uit portretten van Hagenaars en teksten over hun beleving van vrijheid.

De opening markeerde tevens de start van de Haagse Vrijheidsweken. Tot en met 10 mei zijn er ruim honderd verschillende activiteiten in Den Haag die allen te maken hebben met vrijheid en onvrijheid, toen en nu.

Het aanbod van de Haagse Vrijheidsweken is uitermate divers en gaat van concerten en exposities naar stadswandelingen, theatervoorstellingen, lezingen, films en herdenkingen. Vast onderdeel van de Haagse Vrijheidsweken zijn het Bevrijdingsfestival Den Haag op het Malieveld en in het Provinciehuis en de Vrijheidsmaaltijden die op 5 mei verspreid door de stad worden georganiseerd.

Vrijwilligers van 070online.nl maakten een videoverslag van de startbijeenkomst in het Atrium dat je hierboven kan bekijken. 070online is een non-profitorganisatie met een onafhankelijke redactie, zonder commercieel belang.