Centrum Den Haag zaterdag afgesloten voor Veteranendag

23 June 2022, 17:38 uur
Den Haag & Regio
mainImage
www.veteranendag.nl

In verband met de Nederlandse Veteranendag wordt komende zaterdag 25 juni een groot deel van de Haagse binnenstad afgesloten voor verkeer. Ook zijn er parkeergarages gesloten.

De straten waar het defilé langskomt zijn van 09.00 tot uiterlijk 16.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Dit geldt ook voor een ruim gebied hieromheen. De route van het defilé loopt vanaf het Malieveld over de Koningskade, via het Korte en Lange Voorhout naar de Kneuterdijk. Verder via het Buitenhof, de Hofweg, het Spui, de Kalvermarkt, de Fluwelen Burgwal, de Herengracht, de Prinsessegracht via de Bosbrug weer terug richting Malieveld.

Bestemmingsverkeer kan het afgesloten gebied tot 09.00 uur inrijden en tot 10.00 uur uitrijden via de Kneuterdijk, Hofweg en Spui. Op een aantal plekken komen oversteekplaatsen voor voetgangers.

Tekst gaat door onder foto.

Parkeergarages

De parkeergarages Malieveld, Bagijnestraat, Grote Markt, Noordeinde (Heulstraat), Muzenplein (Fluwelen Burgwal), Plein, Museumkwartier en de garage van het Ministerie van Financiën zijn niet bereikbaar tussen 09.00 en 16.00 uur. De parkeergarage onder de Grote Marktstraat en Kalvermarkt is alleen via de ingang Grote Markt bereikbaar. Tijdens het defilé kunnen auto’s de parkeergarage Noordeinde uitrijden via de Paleisstraat. De andere parkeergarages rondom de binnenstad zijn de hele dag open en bereikbaar.

Openbaar vervoer

Op 25 juni rijdt er tot 18.00 uur geen openbaar vervoer in het centrum. Trams 1, 9, 15, 16 en 17 en bussen 20, 22, 24 en 28 rijden een andere route. Tussen 09.50 en 15.10 uur rijdt tram 9 niet over de Bosbrug.

Veteranendag is een nationaal evenement, dat dit jaar voor de 18e keer plaatsvindt. Op deze dag bedankt Nederland alle 100.000 veteranen voor hun inzet, nu en in het verleden.