mainImage

Woningcorporatie Vestia in Den Haag verder als Hof Wonen

22 november 2022, 12:36 uur
Den Haag & Regio

Woningcorporatie Vestia wordt op 1 januari 2023 gesplitst in drie nieuwe, zelfstandige woningcorporaties. In Den Haag gaat het bedrijf verder als Hof Wonen. In Delft-Zoetermeer wordt de nieuwe naam Stedelink en in Rotterdam gaat Vestia verder als Hef Wonen.

Vestia kwam in 2012 in grote problemen door riskante financieringen met derivaten. Het bedrijf verloor daardoor miljarden en dreigde failliet te gaan. De financiële problemen werden opgelost door de enorme schuld op te knippen en deels te verdelen over andere corporaties. Ook werden tienduizenden woningen verkocht en moest het bedrijf, dat één van de grootste corporaties van Nederland was, worden opgeknipt in kleinere corporaties.

Tekst gaat door onder foto's.

Ervaren en betrokken

Karolien de Jager en Bert Halm vormen samen het nieuwe bestuur van Hof Wonen in Den Haag. De Jager krijgt Vastgoed & Financiën in haar portefeuille. Halm wordt bestuursvoorzitter en draagt zorg voor Strategie & Wonen.

De Jager is sinds 2011 werkzaam in de corporatiesector, onder meer als directeur Vastgoed bij Vestia. In die rol leverde zij een belangrijke bijdrage aan de structurele oplossing voor de financiële problemen van Vestia, door onder meer de verkoop van vastgoed in diverse gemeenten. Halm is sinds 2015 bestuursvoorzitter van de Amsterdamse woningcorporatie Eigen Haard. Hij is verder onder neer bestuurslid van De Vernieuwde Stad, een samenwerkingsverband van 25 stedelijke corporaties.

De raad van commissarissen van Hof Wonen noemt De Jager en Halm "ervaren en betrokken bestuurders die met hun visie een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de volkshuisvestelijke uitdagingen". Hof Wonen bezit zo'n 22.000 woningen in Den Haag.