Locatiemanager COA Ter Apel weg om onvrede

18 April 2024, 21:09 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Johann Velkers, interim-locatiemanager van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in Ter Apel, heeft zijn baan opgezegd. Een woordvoerder van het COA bevestigt berichtgeving hierover door Dagblad van het Noorden.

De reden voor zijn opstappen is onvrede met het beleid van zijn werkgever, melden lokale media. Daarbij gaat het om de zaken zoals de veiligheid bij het aanmeldcentrum en de werkdruk van het personeel bij het aanmeldcentrum.

Hoewel er in Ter Apel maximaal 2000 asielzoekers mogen worden opgevangen, ligt het aantal al geruime tijd boven de 2200. Als er meer dan 2000 mensen in Ter Apel de nacht doorbrengen, moet het COA een dwangsom van 15.000 euro betalen aan de gemeente Westerwolde, waar Ter Apel onder valt.

Velkers liet zich eerder kritisch uit over de situatie in Ter Apel en vertelde over de enorme werkdruk die het personeel bij het aanmeldcentrum ervaart. Hij zei dat het gesleep met mensen om onder het maximumaantal te blijven weinig opschiet voor de opvangproblemen, maar vooral voor een verhoogde werkdruk bij de COA-medewerkers zorgt.


Door: ANP