Ali B is door politie afgeluisterd tijdens zedenonderzoek

12 June 2024, 15:58 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Ali B is afgeluisterd tijdens het onderzoek van de zedenpolitie. De politie luisterde mee met gesprekken die de rapper voerde met zijn vrouw waarin hij haar tekst en uitleg moest geven over buitenechtelijke affaires. Dit bleek woensdag op de eerste zittingsdag in de rechtbank in Haarlem.

De rechter citeerde uit de afgeluisterde gesprekken tijdens het bespreken van de aangifte van een anonieme vrouw die zegt verkracht en aangerand te zijn door de artiest tijdens een schrijverskamp in een huis in Heiloo. Ali B voerde hierover gesprekken met zijn echtgenote rond de uitzending van het onlineprogramma BOOS over de vermeende wantoestanden bij The Voice of Holland.

De artiest zou tijdens het schrijverskamp in augustus 2018 zijn hand in de legging van de vrouw hebben gestoken en over haar onderbroek zou hebben gewreven, wat ten laste is gelegd als aanranding. In een andere ruimte zou de verdachte onverwachts zijn vingers bij haar hebben binnengebracht. Dit zou zijn gebeurd terwijl ze orale seks had met een andere artiest, Ronnie Flex. Dit staat als verkrachting op de aanklacht.

Ruzie
B. ontkent zowel de aanranding als de verkrachting in Heiloo. Hij zegt dat het niet gebeurd is. B. wees de rechter er ook op dat de vrouw "aan iedereen iets anders heeft verteld."

Wel erkent hij dat hij zich herinnert dat hij ruzie kreeg met de vrouw in zijn eigen slaapkamer, waar ze bezig was met Ronnie Flex, omdat ze hem woorden als 'opdonderen' toesnauwde. "Dit vond ik erg disrespectvol."

B. heeft de vrouw mediation aangeboden, vertelde hij de rechtbank. "Niet om vervolging te voorkomen. Maar omdat het ook niet goed is voor haar, wat er is gebeurd. Als ik het zo hoor, is het iemand die mentaal kwetsbaar is." Op de zitting bleek ook dat B. met een andere vrouw een succesvol mediationtraject heeft afgesloten.

Man verwijderd
Kort na aanvang van de strafzaak tegen Ali B. heeft de parketpolitie van de rechtbank in Haarlem een man verwijderd van de publieke tribune. De bezoeker is aangehouden en afgevoerd omdat hij zich verzette, zegt een woordvoerder van de rechtbank.

Het wegsturen van de man ging niet zonder slag of stoot. Het leidde tot rumoer en gescheld. Ali B. bekeek het vanaf het verdachtenbankje en zei dat de man hem dreigend aankeek.

De man kwam volgens de rechtbank ongeveer een half uur na aanvang binnen. "Hij kreeg een plek op de publieke tribune aangewezen. Vervolgens sloeg hij tegen het raam en begon hij te schreeuwen", aldus de woordvoerder.

De rechter sommeerde de bezoeker te gaan zitten. "Ondanks dit verzoek en meerdere verzoeken van collega's om weg te gaan, bleef hij staan en zich verstorend gedragen. Daarop heeft de politie hem gevorderd de rechtbank te verlaten. Meneer verzette zich hiertegen, waarna hij is aangehouden."

Door het incident onderbrak de rechtbank kort de zitting.
 

 


 

 


Door: ANP