mainImage

’Complotgek’ is zeker: corona is begin eindtijd

23 februari 2021, 08:25 uur
Landelijk

Wie weigert het coronavaccin te nemen, riskeert uiteindelijk onthoofding. Dat is een van de boodschappen in een huis-aan-huis verspreid christelijk magazine, schrijft De Telegraaf. Kosten: zes ton.

Het tijdschrift Eyeopener is samengesteld door de rondreizende voorganger Jaap Dieleman (66) uit Zeewolde, een bekend spreker in evangelische en pinkstergemeenten. Volgens hem bedraagt de oplage inmiddels vijf miljoen stuks. De eerste druk is al verspreid in Noord-Nederland en sinds afgelopen weekend zijn ook andere provincies aan de beurt. Dieleman zegt al 600.000 euro te hebben besteed. "Mijn vrouw zei: waar begin je aan. Maar ik heb het geld moeiteloos bij elkaar gekregen."

De evangelist spreekt van een "plandemie". Hij denkt dat de maatregelen een voorbode zijn voor de "eindtijd" en ziet corona en het vaccin "als een paard van Troje, gemaakt om je te vernietigen". De ideeën in de folder doen denken aan Willem Engel, Janet Ossebaard of rapper Lange Frans, maar dan met een Bijbelse saus. Dieleman voelt dat God hem de opdracht heeft gekregen deze boodschap te verspreiden.

Dieleman grijpt vooral terug op het Bijbelboek Openbaring. Hij leest daarin dat het slecht afloopt met wie niet buigt voor de "vaccinatiedwang van de overheid. Als je weigert, word je gedood. We hebben dit soort beelden al eens gezien bij Islamitische Staat, waar iedereen werd onthoofd die weigerde te buigen voor de islam."


Door: ANP