DENK-leider Azarkan haalt hard uit naar moslimhaat Wilders

23 September 2022, 09:10 uur
Landelijk
mainImage
ANP
DENK-voorman Farid Azarkan.

DENK-voorman Farid Azarkan heeft zijn inbreng tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen besloten met een felle aanval op Geert Wilders en diens PVV. In een emotioneel betoog hekelde hij de moslimhaat waar die partij "bij elk debat" mee komt. Hij is er ook "klaar mee" dat de Tweede Kamer dat iedere keer laat gebeuren.

Azarkan hield Wilders voor dat die een dag eerder een "tranentrekkend verhaal" hield over Alfredo en Janine, een ouder echtpaar dat vorige week in De Telegraaf vertelde over de armoede waarin zij leven. "Maar zij worden geholpen. Weet u door wie? Door een islamitische buurvrouw! De mensen waar de heer Wilders op afgeeft, waar hij haat tegen zaait, die hij de Koran en hun moskeeën wil afpakken."

De DENK-leider vroeg zijn collega's om solidariteit "met die miljoen moslims die kapot worden gemaakt" door de voortdurende aanvallen van de PVV. Hij zei er niet meer tegen te kunnen "dat we met zijn allen dat elke keer accepteren". Azarkan kreeg luid en langdurig bijval van een groot deel van de Kamer.

 


Door: ANP