Bonbons. Dat zijn van die chocolaatjes waarbij je er maar op de gok een moet nemen en hopen dat ‘ie lekker is. Vaak weet je namelijk niet wat er in zit. Maar hoe worden bonbons eigenlijk gemaakt? En wat zit er precies in een bonbon?
Eerste methode maken bonbon
Hoe bonbons gemaakt worden hangt af van de soort bonbon. Om de bonbon te vullen heb je eigenlijk twee soorten methoden. Zo heb je een vloeibare vullen en een zachte gelaagde vulling. Hoe wordt de vloeibare vulling dan gemaakt? Het kan gemaakt worden door eerst hete chocolade in een vorm te gieten. Wanneer de chocolade dan harder wordt, creëer je een soort chocolade bakje. In dat bakje kan vervolgens de vloeistof in gedaan worden. Uiteindelijk wordt het bakje afgedekt met een laagje gesmolten chocolade, waardoor je bonbon klaar is.
Tweede methode maken bonbon
Bij bonbons met een zachte vulling werk je met een andere methode. Hierbij begin je met een grotere laag chocolade. Daarop worden een of meerdere laagjes met vulling aangebracht. Daarna wordt het allemaal in stukjes gesneden en vervolgens met chocolade over gegoten. Wanneer het over gegoten chocolade hard is geworden zijn de bonbons klaar.
Soorten bonbons
Je hebt veel verschillende soorten bonbons. Zo kan de buitenkant bijvoorbeeld bestaan uit witte- of pure chocolade. Ook heb je een heel breed assortiment aanvullingen voor de bonbon. De vulling die toch wel het meeste voorkomt, is praliné of notenvulling. Naast deze vullingen kun je ook nog bonbons met marsepein, karamel, koffie, sinaasappel en likeur hebben. De meeste bonbons bestaan uit een botercrème vulling. Naast dat de smaken kunnen verschillen, kunnen de vormen ook erg anders zijn. De meest bekende bonbonvorm is rechthoekig, maar er zijn ook meer specifieke vormen. Dit kan bijvoorbeeld met een thema zijn, zoals een kerstboom met kerst.