Zoetermeers Dagblad | 'Hoogste tijd voor een nationaal Corona-akkoord'
mainImage

'Hoogste tijd voor een nationaal Corona-akkoord'

24 oktober 2020, 10:10 uur
Landelijk

Er moet een nationaal en breed gedragen Corona-akkoord komen dat Nederland richting geeft in deze moeilijke tijd. Daarvoor pleiten filosoof Marli Huijer en hoogleraar ouderengeneeskunde Rudi Westendorp in een interview in het AD.

Filosoof Marli Huijer en hoogleraar ouderengeneeskunde Rudi Westendorp denken dat de tweede lockdown meer schade veroorzaakt dan het doel, de gezondheid van veelal oude en zieke mensen beschermen, rechtvaardigt. Westendorp: "Verantwoordt wat we nu doen de enorme schade die wordt toegebracht aan onze economie, de horeca, culturele sector, zo veel andere zorg die wordt uitgesteld?"

We zouden met elkaar het gesprek aan moeten gaan over de vraag hoe het land door de crisis moet worden geloodst, vinden de twee. Huijer: "Zet de dansleraar, de directeur van het Concertgebouw, Famke Louise, Klaas Knot van De Nederlandsche Bank en anderen met elkaar om de tafel. In Nederland zie je voortdurend peilingen en meningen. Maar een mening is iets heel anders dan de breed gedragen uitkomst van een goed gesprek."


Door: ANP