Hubert Bruls zingt met NEC-directeur in gelegenheidsband

2 June 2023, 17:06 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls, NEC-directeur Wilco van Schaik, miljardair Marcel Boekhoorn en topmodel Janneke Scherpenhuyzen vormen een gelegenheidsband. De vier hebben ter gelegenheid van de Vierdaagse een Nederlandse cover opgenomen van de wereldhit I'm Gonna Be (500 Miles) van The Proclaimers.

Dat meldde Van Schaik vrijdag in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland. Het lied wordt 6 juni gepresenteerd, al zei Van Schaik niet hoe en waar. "We zijn allemaal geen zangers, maar het is voor Nijmegen, we hebben genoten van de opnames", aldus Van Schaik. Volgens de voetbalbaas "zit alles erin, het is een heel leuk lied geworden". Hij prijst vooral de bijdrage van Bruls: "Niet alleen zijn zangstem overtuigt, maar ook zijn heupen. Als er eentje in een boyband kan, dan is het wel onze burgervader."

Het is de bedoeling dat de vier het lied tijdens de Vierdaagse in juli een keer live gaan zingen, maar het is nog niet zeker of dit logistiek haalbaar is. De gelegenheidsformatie heeft als naam Walking Brothers And Sister gekregen. Het is niet duidelijk of het viertal van plan is nog meer werk uit te gaan brengen.

De Nederlandse tekst is geschreven door Jantien van Driel en Leo Driessen. The Proclaimers hadden begin jaren negentig een wereldhit met het lied, waarin een man beschrijft wat hij er allemaal voor over heeft om de rest van zijn leven bij zijn geliefde te blijven. Het nummer had onder meer een belangrijke rol in de film Benny & Joon en in de serie How I Met Your Mother.


Door: ANP