mainImage

Johan Derksen vindt onderzoek OM naar liquidatie-opmerking zonde

24 september 2022, 09:56 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Johan Derksen vindt het "zonde" dat het Openbaar Ministerie van Den Haag gaat onderzoeken of zijn liquidatie-opmerking over Thierry Baudet een strafbare uitlating was. "Het is toch zonde dat het OM naar dit soort onzin gaat kijken terwijl er zulke stapels proces-verbalen van ernstige zaken al een half jaar blijven liggen", reageerde Derksen vrijdagavond aan het begin van de aflevering van Vandaag Inside.

Derksen zei woensdag in de uitzending van de SBS6-talkshow dat hij vond dat de Forum voor Democratie-leider moest worden geliquideerd. Hoewel hij direct daarna zei dat het een verspreking was, liet Baudet weten dat hij een aangifte tegen de oud-voetballer voorbereidde. Het OM bevestigde vrijdag dat de kwestie wordt onderzocht en dat naar aanleiding van het onderzoek de politicus wordt geïnformeerd of het zinvol is om aangifte te doen.

Over het onderzoek lijkt Derksen zich geen zorgen te maken. "Ze kijken maar een end weg", zei hij vrijdagavond. Ook denkt de voormalig voetballer dat het OM het onderzoek alleen maar doet "voor de bühne" en om "interessant" te doen. Hij voegde eraan toe dat het OM Baudet "een draai om z'n oren" moet geven.

 


Door: ANP | Foto: ANP