Kinderen basisschool Oss bedreigd, ontvingen foto's van kogels

17 June 2024, 18:30 uur
Landelijk
mainImage
Pixabay

Meerdere kinderen van basisschool IKC Regenboog in Oss zijn afgelopen vrijdag met de dood bedreigd. Dat gebeurde met een foto van vier kogels met de namen van de kinderen erop, meldt Omroep Brabant. Op een andere foto die ze ontvingen, zijn drie pistolen te zien.

Dat zegt een ouder met een kind op de school tegen de regionale omroep. Deze ouder heeft uit voorzorg haar kinderen maandag thuis gehouden. Dat geldt volgens deze ouder voor meer ouders van kinderen op de school in Oss.

Een bestuurder van SAAM, de scholengroep waaronder de basisschool valt, wil maandagmiddag nog niks bevestigen. "We zijn nu de woordvoering aan het afstemmen met de gemeente Oss", laat de bestuurder weten. "Uit de ernst waarmee ik jouw telefoontje beantwoord, kan je genoeg afleiden." Hij zegt te werken aan een persbericht en komt later met een reactie. Ook een woordvoerder van de politie geeft maandagmiddag aan nog niks te kunnen bevestigen, maar te werken aan een reactie in overleg met de basisschool en de gemeente.

 


Door: ANP