Natte dag met lokaal mogelijk zelfs 70 millimeter neerslag

24 May 2024, 09:11 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Vrijdag wordt een hele natte dag. Volgens Weeronline kan lokaal mogelijk zelfs 70 millimeter regen vallen, meldt een woordvoerder.

Vrijdagochtend stromen de eerste van talrijke buien al het land binnen vanuit Duitsland. In de hoogste delen en het zuiden van Limburg is het al begonnen met regenen en in de loop van de ochtend gaat het naar verwachting ook in Noord-Brabant, Utrecht en de Achterhoek regenen.

Het KNMI heeft voor het grootste deel van het land code geel afgegeven. Alleen voor Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland staat de kleurcode voor vrijdag op groen. In het zuiden en zuidoosten valt tot en met zaterdagochtend langdurig regen, aldus het weerinstituut, en vooral in Zuid-Limburg kan dit voor wateroverlast zorgen.

Vrijdagmiddag en -avond kunnen vooral in de noordelijke helft van het land enkele stevige onweersbuien voorkomen, meldt het KNMI verder op de eigen website. Tijdens die buien kunnen volgens Weeronline behalve veel regen ook hagel en windstoten voorkomen.

"Het wordt overal heel nat", zegt de woordvoerder van Weeronline. De meeste regenval zal volgens hem naar verwachting plaatsvinden in het zuiden van Limburg en Noord-Brabant, maar ook in een strook die loopt vanaf de Kop van Noord-Holland richting Overijssel kan er behoorlijk wat neerslag naar beneden komen. "Lokaal kan het misschien zelfs wel om 50 millimeter gaan, en tot 70 millimeter kunnen we zelfs niet uitsluiten." Waar exact de meeste neerslag gaat vallen, is volgens hem echter nog wel onzeker.
 

 


Door: ANP