Nicol Kremers weigert megaclaim (1,7 miljoen) Peter Gillis te betalen

3 October 2023, 19:07 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Nicol Kremers weigert bijna 1,7 miljoen euro aan haar ex Peter Gillis te betalen. De vaststellingsovereenkomst waarin zou staan dat ze zich niet negatief over hem mocht uitspreken, is volgens de manager van Kremers gedwongen getekend en daarom ongeldig.

"Wat ons betreft is deze overeenkomst ongeldig en kan en mag hij de vrouw die slachtoffer is in zijn strafzaak niet op deze manier het zwijgen doen opleggen over zeer ernstige strafbare feiten", laat de manager desgevraagd weten. "Een openbare rechtszaak bij een onafhankelijke rechter zien wij met vertrouwen tegemoet."

Vorige week werd bekend dat Gillis binnen drie dagen een bedrag van 1,68 miljoen euro eiste. Het bedrag zou gebaseerd zijn op een vaststellingsovereenkomst die Gillis en Kremers getekend zouden hebben toen zij hun relatie vorig jaar februari beëindigden. Afgesproken zou zijn dat Kremers zich niet zou uitlaten over onder meer de relatie met de vakantieparkenhouder. Dit gebeurde echter wel en daarom eiste Gillis geld.

Slachtofferadvocaat Sébas Diekstra, die Kremers bijstaat in de zaak, liet eerder al weten: "Het lijkt er sterk op dat hiermee gepoogd wordt om Kremers de mond te snoeren over de mishandeling waarvoor de heer Gillis vervolgd wordt door het Openbaar Ministerie."

Justitie verdenkt Gillis ervan dat hij Kremers onder meer in haar rug en neus zou hebben gebeten. Het is nog onduidelijk wanneer de zaak voor de rechter wordt behandeld.


Door: ANP