Opleiding volgen in de hippische sector  

3 June 2023, 12:09 uur
Landelijk
mainImage
Pexels

Heb je een passie voor paarden en wil je hier je werk van maken? Dan is een opleiding volgen in de hippische sector waarschijnlijk wel iets voor jou. Op het Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek kun je diverse opleidingen en trainingen volgen op dit gebied. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder, want hieronder vertellen we je meer over dit prachtige hippische opleidingsinstituut!
 
Opleidingen en cursussen in de hippische sector
Het Aeres Hippisch Centrum biedt diverse opleidingen en cursussen in de hippische sector. Een van de populairste opleidingen is bijvoorbeeld de opleiding Aspirant manege instructeur. Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die graag groepslessen wil geven aan kinderen en/of volwassenen op een manege. Daarnaast zijn er ook veel opfris- en bijscholingscursussen die je kunt volgen als je al bekend bent met de hippische sector, maar je kennis en kunde wilt bijspijkeren. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende opleidingen die binnenkort gaan starten en wie weet zit er ook iets voor jou bij!
 
Paardenmassage en TTouch opleiding
Vind je het welzijn van paarden erg belangrijk en wil je hier meer over leren? Dan kun je de opleiding paardenmassage of TTouch volgen. Paardenmassage is eigenlijk een soort fysiotherapie voor paarden. TTouch is een milde methode van aanraking die gericht is op het verminderen van fysieke spanning en sluit dus mooi aan bij paardenmassage. Het heeft een kalmerend effect en stimuleert jouw paard. Hierdoor zal je paard zich beter voelen, wat zal leiden tot meer zelfvertrouwen en een verbeterd leervermogen.
 
Waar volg je een opleiding in hippische sector?
Aeres Hippisch Centrum is een schitterende domein van maar liefst 6 hectare. Het biedt een scala aan fantastische voorzieningen, waaronder oefenruimtes voor praktijklessen, een smederij voor hoefsmeden, zowel binnen- als buitenbanen, leslokalen, een gezellige ontmoetingsruimte, een overdekte trainingsmolen, stallen, omheinde weides, een overdekte trainingscirkel en een galopbaan van wel 600 meter. Het is de ideale locatie om jouw paardrijkunsten te verbeteren en jouw opleiding in paardenverzorging te volgen!
 
Speciaal getrainde lesdieren
Het is van groot belang dat je een goede en veilige leerervaring hebt. Daarom biedt het Aeres Hippisch Centrum lesmateriaal aan met paarden die speciaal getraind zijn voor de opleidingen. De selectie van 30 paarden is zorgvuldig uitgekozen om te dienen als lesdieren en ze zijn gewend om verzorgd en behandeld te worden door verschillende mensen. Daarnaast kun je uiteraard rekenen op professionele begeleiding tijdens al je lessen.