Straffen tot 28 jaar cel opgelegd voor moord op Peter R. de Vries

12 June 2024, 15:42 uur
Landelijk
mainImage
ANP

De rechtbank heeft in de zaak rond de dood van Peter R. de Vries straffen opgelegd van 28 jaar cel aan schutter Delano G. en chauffeur Kamil E. 'Moordmakelaar Krystian M. kreeg de voor hem hoogst mogelijke straf opgelegd van 26 jaar en 1 maand. Dat komt omdat hij al in een andere strafzaak een veroordeling heeft gekregen en zijn totale straf niet hoger dan 30 jaar mag worden. Tegen de drie was een levenslange celstraf geëist.

De Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam na een optreden in RTL Boulevard. Hij overleed negen dagen later aan zijn verwondingen. 

Het Openbaar Ministerie is over "de gehele linie tevreden" met de veroordeling van zes van de negen verdachten in de zaak van de moord op Peter R. de Vries, maar gaat "voorzichtig" ervan uit dat het in hoger beroep gaat.

In totaal negen verdachten stonden terecht voor de moord op De Vries. De straffen van de rechtbank zijn over het algemeen flink lager dan door het Openbaar Ministerie was geëist. Twee mannen tegen wie 21 jaar cel was geëist, zijn veroordeeld tot tien jaar cel. Een persoon is veroordeeld tot vier weken cel voor drugsbezit, het OM wilde hem veertien jaar de cel in. Twee mannen zijn vrijgesproken na eisen van acht jaar en vier maanden en drie jaar cel.
 

 


Door: ANP