Toppers gaan shows niet verplaatsen voor mogelijke play-offs Ajax

27 February 2024, 11:09 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Ajax moet een ander onderkomen zoeken als er aan het einde van het seizoen play-offs om Europees voetbal moeten worden gespeeld. In de Johan Cruijff ArenA vinden eind mei de concerten van De Toppers plaats, en die kunnen dat niet zomaar verplaatsen, laat de manager van de groep weten.

De kans dat Ajax play-offs moet spelen is sinds zondag weer wat groter geworden nadat het duel met concurrent AZ verloren werd. Het gat naar plaats vier, de laatste plek voor rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal, is daardoor zes punten geworden. De nummer vijf is veroordeeld tot play-offs.

"Schuiven met de concerten gaat niet. De productie is daarvoor veel te groot", zegt Toppers-manager Benno de Leeuw. "Sterker nog; wij zijn er nu al met tientallen mensen mee bezig. Dat kan helemaal niet."

De Leeuw is benieuwd hoe Ajax het gaat oplossen. Hij zegt een overeenkomst met de ArenA over de huur van het stadion te hebben en dat de Toppers daarom geen partij zijn. Sindsdien is er geen contact meer geweest. "Ze zullen de hoop nog hebben dat ze bij de eerste vier eindigen. Maar laten we eerlijk zijn: wie had ooit verwacht dat Ajax in deze situatie terecht zou komen? Als Ajax zijnde denk je daar denk ik niet aan."

Mocht Ajax op de vijfde plaats blijven steken, kan Feyenoord nog een helpende hand bieden. Als de Rotterdammers de KNVB-beker winnen schuift de verdeling van de Europese tickets op en mag de nummer vijf van de Eredivisie naar de tweede voorronde van de Europa League.

Ajax vindt het nog "te prematuur" om iets over de play-offs te zeggen.
 

 


Door: ANP