mainImage

Ultimatum aan voorzitter Bergkamp: Kamerleden eisen uitleg

Voorzitter Vera Bergkamp.
1 oktober 2022, 10:18 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Voorzitter Bergkamp en het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer moeten voor maandagmiddag 13.00 uur opheldering geven over hun aanpak van een extern onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag van de voormalig Kamervoorzitter Arib. Dat eisen Kamerleden in een brief die in handen is van de NOS.

Partijleiders van de oppositiepartijen SP, Partij voor de Dieren, Ja21, BBB en het Kamerlid Omtzigt hebben vandaag de drie pagina tellende brief gestuurd met tal van kritische vragen over de manier waarop Bergkamp en het presidium het hebben aangepakt.

"Wij willen u om heldere uitleg vragen over wat er is gebeurd, in het belang van het aanzien van de Tweede Kamer", zo schrijven Marijnissen, Ouwehand, Pouw-Verweij, Van der Plas, Omtzigt en Leijten. Ze noemen de kwestie "van groot belang voor het vertrouwen in onze democratie en onze instituties."

Woensdagavond lekte via NRC uit dat het presidium, het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer, een onafhankelijk onderzoek wil naar het optreden van Arib in haar periode als Tweede Kamervoorzitter van 2016 tot april 2021.

 


Door: ANP | Foto: ANP