24 woningen ontruimd bij Reimsstraat

8 September 2020, 10:37 uur
Lokaal
mainImage
Politie Zoetermeer

Op maandag 7 september werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een gaslucht in een appartementencomplex aan de Reimsstraat in het centrum van Zoetermeer.

De hulpdiensten zijn met spoed ter plaatse gekomen, waarna de brandweer direct is begonnen met het verrichten van metingen. Hieruit bleek dat er uit de kelderruimte van het complex een sterke gaslucht hing. De brandweer en politie hebben na overleg besloten een gedeelte van de Reimsstraat af te sluiten en uit voorzorg woningen te ontruimen.

In totaal zijn er 24 woningen uit voorzorg ontruimd, de hulpverleners waren druk in overleg om eventueel op te schalen. Dit vanwege de sterke lucht die werd waargenomen en de oorzaak niet kon worden gevonden. Uit voorzorg zijn er een ambulance en OvD-G ter plaatse gekomen. Zij hebben uiteindelijk niets hoeven doen.

Uit onderzoek van de brandweer bleek het om een lekkende gasfles te gaan, deze stond in een berging van het complex. De gasfles was niet goed afgesloten teruggezet en veroorzaakte een enorme gaslucht. De brandweer heeft de fles dichtgedraaid en het complex wordt gelucht. Er is niemand gewond geraakt.