mainImage

34 verenigingen uit Zoetermeer doen mee aan Grote Clubactie 

24 september 2022, 09:00 uur
Lokaal

Er starten vandaag 34 verenigingen uit Zoetermeer met de verkoop van loten voor hun club voor de jaarlijkse Grote Clubactie die in 2022 vijftig jaar bestaat.

Frank Molkenboer, Algemeen Directeur van de Grote Clubactie: "Transparant, toegankelijk, doelgericht en functioneel. Zo hebben de oprichters de geldinzamelingsactie voor verenigingen in 1972 bedoeld en zo werken we nog steeds. We zijn er trots op dat dit jaar opnieuw ruim 350.000 leden van verenigingen in het hele land zich weer inzetten voor hun club om zoveel mogelijk loten te verkopen. Vorig jaar werd nog een recordopbrengst van 10,7 miljoen euro opgehaald, we hopen dit nieuwe record tijdens het jubileumjaar te verslaan."

Onder meer; R.K. Jongerenvereniging W.E.S.P., MHC Zoetermeer, GV PRO PATRIA Zoetermeer, Muziekvereniging Kunst en Vriendschap, De Vogelhoek, ARV Ilion-Zoetermeer, Sportvereniging door Samenspel Overwinnen, ZKV de Meervogels, Jeu De Boulesclub Zoetermeer en Sportvereniging Phoenix doen mee. Het lokale karakter is nog steeds de grote kracht: je koopt een lot van een bekende om een plaatselijke vereniging te ondersteunen. Zo geven de vrijwilligers de eigen sportvereniging, hobby- of culturele clubs, carnavals- of muziekverenigingen - een financieel steuntje in de rug.

Peer Claessens, de zoon van oprichter Pierre Claessens is trots dat het initiatief van zijn vader en zijn vriend Gerrit van den Broek maatschappelijk gezien nog steeds zo krachtig voort leeft. "Het voortbestaan van verenigingen garanderen en veilig stellen, dat hadden Pierre en Gerrit  voor ogen. Daarom gaat van elk verkocht lot 80 procent direct naar de clubkas. De Grote Clubactie keert al 50 jaar het hoogste percentage uit aan clubs. Zeker door de hoge inflatie, de nasleep van corona en het gebrek aan vrijwilligers hebben verenigingen het op dit moment zwaar. Dat hun idee vijftig jaar later nog steeds zoveel impact heeft, ook op nationaal niveau, maakt ons als familie supertrots."