Aanhoudingen in Zoetermeer na aantreffen vals geld, nepwapens en drugs

10 June 2024, 09:43 uur
Lokaal
mainImage

Woensdagavond zagen agenten van basisteam Zoetermeer op de Fokkerstraat een motorscooter rijden zonder kentekenplaten.

De beide opzittenden droegen ook geen helm. Vanzelfsprekend wilden de agenten deze motorscooter controleren. De bestuurder dacht hier anders over en ging er vandoor. Na een korte achtervolging werden beide opzittenden aangehouden.

De bestuurder, een 16 jarige jongen, bleek onder invloed van verdovende middelen. Bij de fouillering bleek hij een aardige hoeveelheid vals geld bij zich te hebben.

Omdat het vermoeden ontstond dat er meer vals geld aanwezig zou zijn werd besloten de woning van de verdachte te doorzoeken.
Eerst werd een woning in Zoetermeer doorzocht. Daar bleek de 16 jarige jongen niet te wonen ondanks dat hij daar wel ingeschreven stond. Wel werd hier vals geld aangetroffen. In de woning was een 47 jarige man aanwezig. Hij werd aangehouden voor het bezit van vals geld.
In een woning in Den Haag werd de slaapkamer van de 16 jarige jongen doorzocht. Hier werd niet alleen vals geld aangetroffen maar ook een hoeveelheid verdovende middelen en een aantal niet van echt te onderscheiden nep vuurwapens. Al deze goederen werden in beslag genomen. Uit het onderzoek naar de 47 jarige man bleek dat hij de afgelopen weken meermalen met vals geld had betaald in Zoetermeer. Beide personen worden de komende dagen voorgeleid bij de rechter-commissaris.