Afscheid van wethouder Ingeborg ter Laak en raadslid Sicco Louw

10 July 2024, 09:22 uur
Lokaal
mainImage
Gemeente Zoetermeer
Burgemeester Michel Bezuijen neemt afscheid van wethouder Ingeborg Ter Laak, die naar Brussel vertrekt.

De gemeenteraad van Zoetermeer heeft uitgebreid afscheid genomen van wethouder Ingeborg ter Laak (CDA) en raadslid Sicco Louw (PvdA).

Tijdens deze raadsvergadering zijn ook hun opvolgers geïnstalleerd: Véronique Frinking (CDA) is de nieuwe wethouder, Fred van Proosdij (CDA) en Yuri Nikerk (PvdA) zijn beide raadslid geworden.

Véronique Frinking geïnstalleerd als nieuwe wethouder. Zij krijgt de felicitaties van burgemeester Michel Bezuijen. 

Ingeborg ter Laak, die Europarlementariër wordt in Brussel, trad sinds mei 2018 op als wethouder. Daarvoor maakte zij ruim vier jaar deel uit van de gemeenteraad. Als opvolgster van Ter Laak heeft de raad Véronique Frinking geïnstalleerd als nieuwe wethouder. Op de vrijgekomen raadszetel heeft Fred van Proosdij plaatsgenomen als raadslid. Hij was hiervoor commissielid.

Sicco Louw (foto links) is iets meer dan twee jaar en drie maanden raadslid geweest. Op zijn verzoek heeft hij afscheid genomen als raadslid. Naar zijn eigen zeggen was het voor zijn kiezers, fractie en partij beter als er ‘een raadslid komt dat meer tijd en betrokkenheid kan tonen.’ Yuri Nikerk die commissielid was, is hem opgevolgd als raadslid.

Daarnaast heeft de gemeenteraad twee nieuwe commissieleden benoemd: Ineke van den Berg (PvdA) en Açelya Arslan (CDA).