Afsluiting voor reparatie asfalt zorgt voor drukte naar Zoetermeer

22 May 2024, 10:07 uur
Lokaal
mainImage

Van vrijdagavond 5 juli 22.00 uur tot maandagochtend 8 juli 04.00 uur wordt de N211 Wippolderlaan tussen de Erasmusweg en de A4 in beide richtingen afgesloten.

Dit raakt ook de automobilisten in de richting van en naar Zoetermeer die ook veel van deze wegen gebruikmaken. Aangezien veel automobilisten deze wegen niet gebruiken, zullen zij de A12 meer gaan benutten. Dit betekent richting Zoetermeer meer drukte. 

Wat is er precies aan de hand? 

Vanwege de veiligheid voor weggebruikers wordt dan het asfalt op de N211 Wippolderlaan in beide richtingen hersteld. Tijdens dit weekend wordt er ook een duiker (een ondergrondse doorgang voor water) aangebracht onder de Wateringveldseweg. Hiervoor is vanaf vrijdag 5 juli 10.00 uur tot maandagochtend 8 juli 04.00 uur de Wateringveldseweg tussen de Wippolderlaan en het bedrijventerrein Wateringen in beide richtingen afgesloten.

Het is nodig om het asfalt op de N211 Wippolderlaan in beide richtingen te herstellen, tijdens deze (extra) weekendafsluiting. Door dit werk te combineren met de aanleg van de duiker beperken we de overlast voor weggebruikers, omwonenden en bedrijven zoveel als mogelijk. De weekendafsluiting zorgt naar verwachting voor hinder en langere reistijden. Het bedrijventerrein Wateringen blijft bereikbaar via de Dorpskade (noordzijde).

Asfaltwerkzaamheden
Door slijtage van de bovenste laag asfalt op een groot gedeelte van de N211 Wippolderlaan zijn er sinds dit voorjaar al diverse noodreparaties uitgevoerd. Om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan of dat er onverwachte spoedreparaties moeten worden uitgevoerd, wordt het asfalt nu in één keer hersteld. De asfaltwerkzaamheden aan de N211 Wippolderlaan vinden plaats tussen vrijdag 5 juli 22.00 uur en maandagochtend 04.00 uur.

Duiker voor het project
Onder de Wateringveldseweg wordt een nieuwe duiker aangelegd, naast de aansluiting met de N211 Wippolderlaan. Deze ondergrondse waterdoorgang is onderdeel van de aanpassingen aan de N211 Wippolderlaan. Omdat het plaatsen van de duiker complex is, moet de Wateringveldseweg tussen de Wippolderlaan en de rotonde met de Westlandseweg al vanaf vrijdagochtend 5 juli 10.00 uur worden afgesloten. Deze werkzaamheden duren tot uiterlijk maandagochtend 8 juli 04.00 uur.

Omleidingsroutes en langere reistijden
Bedrijven, bezoekers van bedrijven en omwonenden kunnen door de weekendafsluiting - met name door de afsluiting van de Wateringveldseweg vrijdag overdag - te maken krijgen met extra drukte op de omleidingsroutes en met langere reistijden. De omleidingsroutes voor het weekend van 5-8 juli vind je hier: https://n211wippolderlaan.nl/werkzaamheden/omleidingen/

Bereikbaarheid bedrijventerrein Wateringen
Het verkeer van en naar het bedrijventerrein rijdt vanaf vrijdag 10.00 uur via de Dorpskade (noordzijde).