Alfrink College doet mee aan Write for Rights

5 December 2023, 13:50 uur
Lokaal
mainImage

Op maandag 4 december heeft het Unesco team van het Alfrink College weer meegedaan aan Write For Rights. Write For Rights is een globale actie georganiseerd door Amnesty International.

Over de hele wereld worden er met deze actie brieven geschreven naar mensenrechtenactivisten. Het Alfrink College doet voor het derde jaar op een rij mee. Met deze actie schrijven ze kaartjes en brieven om mensen te helpen en steunen omdat hun mensenrechten zijn geschonden en zij gevangen zijn genomen.

De hele dag werd er druk geschreven door de leerlingen en de docenten van het Alfrink college. Ook tijdens de pauzes en studie-uren waren velen druk bezig. Er werden brieven geschreven naar de regering van de landen om ze te overtuigen de activisten uit hun gevangenschap te bevrijden maar ook naar de personen zelf om te laten weten dat ze achter ze staan.  

Het Alfrink is een Unesco school en is daarbij aangesloten bij een netwerk van 10.000 scholen wereldwijd die zich inzetten voor een duurzame en vredige samenleving met behulp van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.