mainImage

Autobedrijf Kneppers: mooi voorbeeld van loonkostensubsidie

Angelo aan het werk in de werkplaats van Kneppers.
24 december 2021, 13:40 uur
Lokaal

Angelo werkt sinds drie jaar bij autobedrijf Kneppers in Zoetermeer. Hij werkt daar met loonkostensubsidie. Loonkostensubsidie is er voor werkgevers die iemand in dienst nemen met een arbeidsbeperking. Met de subsidie wordt het verschil tussen de 'loonwaarde' van een medewerker en de 'reguliere productiviteit' die je mag verwachten gecompenseerd.

Werkbedrijf De Binnenbaan heeft de doelstelling van 106 plaatsingen in 2021 ondanks de coronamaatregelen ruimschoots behaald. Successen moeten gevierd worden en daarom bracht De Binnenbaan een bezoek aan autobedrijf Kneppers met bloemen en wat lekkers.

Angelo startte drie jaar geleden bij autobedrijf Kneppers in Zoetermeer. Als scholier van een praktijkschool was hij op zoek naar een stageplaats. De vader van Angelo werkt als automonteur en Angelo wilde graag in zijn voetsporen treden. Een gesprek met Richard Kneppers volgde.

Zwarte nagels
"Angelo had 'zwarte nagels', dat zag ik direct. En hij is zelf bij ons naar binnen gelopen met de vraag of we nog een stageplek voor hem hadden. Daar begint het al bij. Kneppers is echt een familiebedrijf en we bieden iedereen graag een kans. Als we potentie zien, dan investeren we graag in medewerkers, maar het moet wel in je zitten."

Na het eerste gesprek met Angelo volgde een gesprek met zijn stagebegeleider van school. Een leerling begeleiden van de praktijkschool vraagt namelijk tijd en aandacht. Als bedrijf moet je daar rekening mee houden, in tijd en in begeleiding. In het begin liep het niet allemaal even vlekkeloos. Vooral op communicatiegebied liepen ze tegen dingen aan. De stagebegeleider van school heeft hier veel tijd ingestoken en heeft hen met elkaar leren communiceren.

Toen de stageperiode er voor Angelo op zat, wilde hij graag blijven. Ook Richard wilde Angelo houden. "Veel van onze medewerkers werken hier lang. We hebben echt een vast team en zijn als autobedrijf met één vestiging best uniek", zegt Kneppers.

Arbeidscontract
Angelo kreeg een arbeidscontract en toen kwam de gemeente Zoetermeer in beeld om de begeleiding over te nemen van school. "Dat was ontzettend fijn, want als ondernemer ben je met je werk bezig en sta je niet altijd stil bij het geven van de juiste begeleiding. Zonder deze begeleiding is de kans veel kleiner dat een plaatsing slaagt", aldus Kneppers.

In 2021 is de begeleiding van de gemeente Zoetermeer naar De Binnenbaan overgegaan. Angelo: "Het is fijn dat ik word begeleid door De Binnenbaan, want ik kan altijd bij hen terecht met vragen en ze helpen mij met school en werk."

Certificaten
Naast werk is Angelo zich verder aan het ontwikkelen en heeft hij inmiddels verschillende certificaten behaald. Kneppers hoopt dat Angelo nog lang bij het bedrijf blijft werken. "Goede mensen maken het verschil en Angelo is echt een automonteur in hart en nieren. Op zaterdag komt hij regelmatig samen met zijn vader naar de werkplaats om samen te sleutelen aan zijn auto. Ik denk ook dat Kneppers goed bij Angelo past. Bij een grote organisatie zal hij snel ondersneeuwen. Wij zien zijn kwaliteiten en we vertrouwen op zijn kunde."

En Angelo? Hij wil hier zo lang mogelijk blijven. "Ik wil nog zelfstandiger worden en meer kennis van auto's opdoen."

Meer weten over loonkostensubsidie?
Neem dan contact op met Werkbedrijf De Binnenbaan via [email protected]