Claudio Houtman nieuwe trainer DSO 023

10 June 2024, 14:24 uur
Lokaal
mainImage
Claudio Houtman heeft de ambitie om talentvolle spelers klaar te stomen voor het eerste elftal.

DSO heeft Claudio Houtman, afgelopen seizoen lid van de technische commissie, video-analyst en na de winterstop assistent-trainer bij het eerste elftal, aangesteld als de nieuwe trainer van het talentenelftal van O23.

“We zijn blij dat Claudio Houtman in deze rol voor DSO in het technische kader blijft behouden”, reageert bestuurslid Pier Anne Nawijn. “Door zijn inbreng van afgelopen seizoen was hij nauw betrokken bij de doorstroming van diverse talenten richting het vlaggenschip. Dit was dan ook een positief aspect, want zij deden de nodige ervaring op in de vierde divisie. Het doel is om komend seizoen talenten de kans te geven en weer te laten doorstromen richting het eerste elftal”. 

 “Het is een aansprekende uitdaging om in de volgende voetbaljaargang de O23 van DSO onder mijn hoede te nemen”, vult Claudio Houtman aan. “Er loopt namelijk bij deze vereniging veel talent rond met potentie om door te stromen naar de hoogste seniorenselectie. De spelers van O23 krijgen te maken met een professioneel begeleidingsteam, bestaande uit een trainer, assistent trainer (Rutger Zwinkels), keeperstrainer (Leo de Boer),  elftal manager (John Meere), grensrechter (Mark Grundeken), fysiotherapeuten van Sparks en een verzorger. Uiteraard zal er sprake zijn van een goede samenwerking met de hoofdtrainer van het eerste, Wayne Delgado dos Santos, voor als hij een beroep wil doen op spelers uit de O23. En andersom kan ik aangegeven dat talenten de volgende stap richting het eerste verdienen”.

“Een talentvolle jeugd is altijd de kracht van DSO geweest”, vervolgt Claudio Houtman. “De O23 is voor hen een uithangbord waar vanuit de vereniging veel waarde aan wordt gehecht. Deze jongeren zullen moeten beseffen dat ze klaar worden gestoomd voor de volgende stap om het maximale uit hun talent te halen en ze te behouden voor DSO”.