Coach MHCZ: 'Schakelmomenten doen ons de das om'

8 November 2021, 09:32 uur
Lokaal
mainImage
Mark Langemeyer.

De hockeydames van MHCZ lieten gisteren na om te klimmen naar de zevende positie in de eerste klasse B. Door de nederlaag tegen DES (2-3) staat de ploeg nu tiende.

Voor MHCZ scoorden Jill van Trigt (strafcornervariant in eerste helft) en Lauren Latumahina (strafcorner in tweede helft). De bezoekers uit Kaatsheuvel waren in de slotfase in de minderheid vanwege een gele kaart en twee keer groen. Desondanks kon MHCZ niet de gelijkmaker forceren.

"De schakelmomenten doen ons de das om", aldus coach Mark Langemeyer. "Ik ben wel blij met de inzet van de dames in de tweede helft en de geleverde strijd. Een gelijkspel was terecht geweest."

MHCZ-heren
In 1D lieten de MHCZ-hockeyers na om te profiteren van het verlies van koploper Schiedam. De ploeg legde het thuis af tegen laagvlieger Warande: 2-3. MHCZ blijft zo tweede, omdat nummer drie Rijswijk ook averij opliep.