College Zoetermeer trots op plannen Edisonpark

10 July 2024, 16:22 uur
Lokaal
mainImage
.l.n.r.: Tobias Verhoeven, directeur van Synchroon; Nicolle Terlouw, directeur vastgoedontwikkeling van Dura Vermeer; Ronald Weerwag, wethouder wonen van gemeente Zoetermeer; Annemarie Jol, directeur ontwikkeling van AM.

Nu de gemeenteraad op 8 juli heeft ingestemd met de plannen voor het nieuwbouwproject Edisonpark, kan het college verder aan de slag met de realisatie van 540 woningen in een groen-stedelijke omgeving.

Edisonpark, voorheen bekend als Kwadrant B & F, ligt tussen de Australiëweg, de Oostweg, de Van der Hagenstraat en de Zegwaartseweg. Het project bestaat uit (sociale) huurwoningen en koopwoningen in verschillende prijssegmenten. Daarnaast worden er 55 woonzorgappartementen gerealiseerd en 16 appartementen voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme.

Belang voor de stad
Edisonpark zorgt voor een zeer gewenst en toekomstgericht woningaanbod in Zoetermeer. Het ontwerp bevat veel groen en biedt zo ruimte voor fietsers en voetgangers. Auto's worden aan de noord- en zuidzijde geparkeerd, zodat er een autovrij gebied wordt gecreëerd. Om deze groene wijk verder te vergroenen en autovrij te krijgen, wordt hiervoor ook de Edisonstraat verkeerskundig geknipt. Wethouder Ronald Weerwag (wonen): "Edisonpark wordt een plek waar mensen graag willen wonen. We creëren een groene, leefbare omgeving die past bij onze ambities voor Zoetermeer in 2040."

Samenwerking
Op 2 april 2024 heeft het college al een samenwerkingsovereenkomst getekend met de ontwikkelcombinatie, die bestaat uit AM B.V., Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V. en Synchroon B.V. In de samenwerkingsovereenkomst staan de stappen voor de ontwikkeling van Edisonpark in 4 fases. Naar verwachting wordt in 2025 gestart met het bouwrijp maken van de grond en start de bouw in 2026.

Zoetermeer 2040
Edisonpark is een belangrijke stap naar de toekomst van Zoetermeer in 2040. Het project biedt diverse en duurzame woonoplossingen en draagt bij een de leefbaarheid en sociale verbinding in de stad. Voor meer informatie over Edisonpark kunt u terecht op edisonpark-zoetermeer.nl