De Goede Woning uit Zoetermeer ontwikkelt huurwoningen in Pijnacker

14 June 2024, 08:23 uur
Lokaal
mainImage
Archieffoto

De Goede Woning uit Zoetermeer heeft een overeenkomst getekend voor de afname van 97 sociale huurwoningen in Pijnacker

Voor de afname van de huurwoningen in nieuwbouwproject WijCK, fase twee, hebben gebiedsontwikkelaar Dura Vermeer Bouw Zuid West en Woningcorporatie De Goede Woning dan ook de volgende stap gezet. In de eerste fase van WijCK heeft De Goede Woning al 36 sociale huurwoningen afgenomen.

WijCK wordt een levendige en groene buurt naast metrohalte Pijnacker Zuid. Met circa 350 woningen een mobiliteitshub en klimaatadaptief openbaar gebied is WijCK toonaangevend als het gaat om het verwezenlijken van inclusieve leefomgevingen, voor de mens én voor de natuur. Dit project is gericht op het creëren van ontmoetingen in zowel de binnentuinen als de openbare ruimtes binnen de woongebouwen. Circa 80% van het woningaanbod is gericht op het betaalbare en bereikbare segment, van sociale huur tot bereikbare koop. De woningen van De Goede Woning zijn ontworpen door WE Architecten, MEESVISSER en Studio Komma. ZUS ontwerpt het landschap en de binnentuinen.

Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van De Goede Woning: "Ik ben heel blij met dit mooie project. Niet alleen omdat we hiermee weer 97 extra sociale huurwoningen aan huurders kunnen aanbieden. WijCK wordt echt een heel mooie buurt waar is nagedacht over hoe bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samenleven".

Nicolle Terlouw, directeur Vastgoedontwikkeling Dura Vermeer: "We zijn verheugd dat we onze samenwerking met De Goede Woning hebben kunnen voortzetten in de tweede fase van deze aansprekende gebiedsontwikkeling. Met De Goede Woning hebben we een partner die, net als wij, zorg wil dragen voor een fijne buurt waar bewoners zich prettig voelen. Dit collectiviteitsgevoel is een belangrijke kernwaarde in WijCK die op deze manier verder geborgd wordt."

De eerste fase van WijCK is al in aanbouw en bestaat uit middeldure huurwoningen, sociale huurwoningen en koopwoningen. De verwachting is dat de bouw van de 97 huurwoningen in de tweede fase rond de jaarwisseling begint. Deze zomer start de verkoop van 51 appartementen, waarvan het merendeel in het bereikbare segment.