Definitieve ontheffing van ijsverplichting op Oval in SilverDome

13 April 2022, 16:33 uur
Lokaal
mainImage
Chris van Dijke

De gemeente Zoetermeer verleent Aprisco, eigenaar van de 250 meter lange schaatsbaan in de SilverDome (Oval), een definitieve ontheffing van de ijsverplichting per 1 mei 2022.

Volgens het stadsbestuur geeft dit Aprisco 'voldoende zekerheid om noodzakelijke grote investeringen te doen voor het behoud en verbetering van de resterende ijsfunctie (ijshockey- en curlingbaan). Daardoor kunnen recreatieve, wedstrijd- en topsporters (vrij schaatsen, jeugd-langebaanschaatsen, shorttrack, kunstschaatsen, ijshockey en curling) gebruik blijven maken van SilverDome.'

De gemeente Zoetermeer is sinds 2017 in gesprek met Aprisco Leisure BV over de problemen van SilverDome in relatie tot de exploitatie. De Oval bracht te veel kosten met zich mee en er was veel achterstallig onderhoud. Aprisco werd gevraagd een toekomstvisie te ontwikkelen voor een alternatieve invulling en daar werd gehoor aan gegeven.

Volgens de gemeente heeft Aprisco al investeringen gedaan om het afgelopen seizoen 2021-2022 veilig te stellen, maar zijn aanvullende investeringen nodig. Aan de ontheffing kleven wel wat voorwaarden en afspraken. Zo is Aprisco onder andere verplicht al het nodige te doen (ook financieel) voor het behoud van de kwalitatieve ijsfunctie van de twee schaatsbanen (ijshockeybaan en curlingbaan) en het bedrijf mag ook niet zomaar de huurtarieven verhogen voor schaatsaanbieders/-verenigingen.