Drugsdealer met verzet aangehouden

11 February 2024, 13:00 uur
Lokaal
mainImage

Zaterdagmiddag zagen politieagenten in de wijk Buytenwegh een auto rijden waarvan hen bekend was dat deze zich mogelijk zou bezighouden met drugshandel.

Nadat zij zagen dat deze een vreemde route door de wijk reed, besloten zij de bestuurder te controleren toen hij de wijk Meerzicht inreed. Toen de agenten onderzoek wilden doen in de auto van de 27-jarige Tilburger, besloot hij het onderzoek te belemmeren door zijn auto op slot te doen.

De politie meldt er het volgende over.

"Helaas was dat geen slimme zet want dat zorgde ervoor dat hij direct werd aangehouden. Echter was hij niet van plan om naar de agenten te luisteren en verzette hij zich bij zijn aanhouding. Na onderzoek bleek hij een hoeveelheid drugs te hebben verstopt in zijn ondergoed. Naast de handel in harddrugs zal de Tilburger zich ook moeten verantwoorden voor het belemmeren van de politie, niet voldoen aan de uitlevering van de drugs en het verzetten bij zijn aanhouding. De drugs, geld, telefoons en ook zijn auto zijn in beslag genomen".

"De informatie van burgers is heel waardevol voor de politie en voor uzelf. Op deze manier kunt u zelf een bijdrage leveren aan de veiligheid. Ziet u drugshandel? Bel direct 112. Vermoedt u drugshandel? Bel 0900-8844. Ook via Meld Misdaad Anoniem kunt u melding maken. Dit kan via 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl".