DSO verstevigt koppositie

19 March 2023, 10:18 uur
Lokaal
mainImage
Zoetermeers Dagblad
Vreugde langs de kant bij DSO na het laatste fluitsignaal.

Op een goed bezet sportpark haalde DSO gistermiddag een 4-1 zege op het zwakke Haagse VUC, dat voor rust de Zoetermeerders nog aardig kon bijbenen en de stand met 1-1 in evenwicht hield. 

DSO kwam al binnen een minuut op voorsprong dank zij een treffer van Timo Reinhardt. Nadat het in een te laag tempo acterend DSO diverse kansen om zeep hielp, kwamen de Hagenaars daarna toch op 1-1. Djamairo Rigters was de gevierde man aan Haagse zijde. 

In deze fase hield doelman Sven Wolsheimer met een aantal knappe reddingen zijn ploeg overeind. De eerste helft was ook van DSO-zijde van een zwak niveau.

Na rust sloeg een beter spelend DSO in de laatste 20 minute toe. Door een trefzekere kopbal van Tim Ceder werd het 2-1, waarna invaller Anouar Zibouh de derde Zoetermeerse treffer maakte. VUC liet zich als een stel makke schapen naar de slachtbank leiden. Jurdany Koster bepaalde de eindstand op 4-1.

Doordat de concurrentie gisteren punten verspeelden, verstevigde DSO zijn koppositie. De Zoetermeerders hebben nu dan ook een voorsprong van vier punten op Die Haghe.