Energienetwerk Zoetermeer is groeiende

12 February 2024, 08:39 uur
Lokaal
mainImage
PR
Bouke Velzen tijdens de energie-bijeenkomst

Het Energienetwerk Zoetermeer komt ongeveer zes keer per jaar samen om inspiratie op te doen en kennis en ervaringen uit te wisselen. Het Energienetwerk bestaat uit bewoners die in een bewonersinitiatief actief zijn met het verduurzamen van woningen in hun wijk of buurt.

De eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar was een Nieuwjaarslunch, waarmee we onze energieke helden van Zoetermeer bedankten voor hun inzet voor en bijdrage aan de Zoetermeerse #energietransitie en hen in het zonnetje zetten", meldt wethouder Bouke Velzen. "Ook blikten we samen terug op een aantal successen van 2023 én keken we vooruit naar de hoogtepunten die we komend jaar met elkaar willen bereiken en vieren. Daarnaast was er natuurlijk ruimte om bij te praten en ervaringen te delen". 

De energieambassadeurs van Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer U.A.(DEZo) hebben vorig jaar 208 #energiescans uitgevoerd! Een nieuw record en een enorme prestatie. Kopersvereniging de Vogelhoek heeft veel werk verzet en alle mogelijke #verduurzamingsmaatregelen voor de Vogelhoek-woningen op een rijtje gezet. In een mooi informatiedocument met uitleg, aandachtspunten én voordeel bij lokale aannemers en installateurs. In de Waterbuurt onderzoekt VBEL samen met woningcorporatie Vidomes @vidomes en de gemeente hoe de woningen verduurzaamt kunnen worden, en dan vooral de karakteristieke geveldelen van #grindbeton. Dit gebeurt door het gezamenlijk opstellen van een beeldkwaliteitsplan, wat uniek is in Nederland.  Vanuit de gemeente Zoetermeer vinden we het belangrijk om initiatieven te ondersteunen. Dit doen we onder andere met de subsidieregeling Handen Ineen. Veel initiatieven maken hier al gebruik van. Je kunt in 2024 weer op twee momenten subsidie aanvragen, namelijk vóór 15 maart en vóór 15 oktober 2024. Maak daar gebruik van".