Expositie fotograaf Remco Koers in Dorpsstraat

7 September 2020, 16:00 uur
Lokaal
mainImage
Annelize van der Helm

Met het project 'Cultuur #opKoers' brengt de Zoetermeerse fotograaf Remco Koers de cultuur in deze coronatijd in beeld. In zijn nieuwste fotoserie, die tot en met 24 september te zien is bij Terra Art Projects bij de Dorpsstraat 12, spelen de bijzondere makers die onze stad rijk is de hoofdrol.

De makers die werden geportretteerd zijn actief binnen diverse disciplines, zoals de dans- en theaterwereld en de beeldende kunsten. "Veel mensen worden hard getroffen in deze tijd, zo ook de cultuurmakers", aldus Koers. "Ik heb er veel mogen ontmoeten die het momenteel moeilijk hebben, en vond het bijzonder dat iedereen graag wilde meewerken."

Koers vervolgt: "Het was bijzonder en eervol om te morgen werken aan een fotoproject over zo’n beladen onderwerp als de corona-pandemie. Ik hoop dat ik met mijn fotoserie over 'onze' cultuurmakers een bijdrage heb kunnen leveren aan de bewustwording over de gevolgen voor de sector en de noodzaak om hen steun te bieden. We mogen de bijdrage die zij leveren aan de maatschappij niet lichtzinnig opvatten!"

Over Remco Koers
Remco Koers is een freelance fotograaf uit Zoetermeer. Hij zat op het Erasmus College, studeerde aan de fotoacademie en liep daarna stage bij NRC Handelsblad. Tegenwoordig is Koers aangesloten bij het ANP als persfotograaf en richt hij zich het liefst op sociaal-maatschappelijk thema’s.

De expositie 'Cultuur #opKoers' is te bezoeken van woensdag tot en met zondag (13.00-17.00 uur). Adres: Dorpsstraat 12, 2712AK Zoetermeer. Het project wordt ondersteund door Cultuurfonds Zoetermeer. Volg Remco Koers ook op Instagram: remco_koers_photography.