Geldmaatwinkel opent op de Promenade een keer zijn deuren

18 March 2023, 11:22 uur
Lokaal
mainImage
Geldmaat

 

In de Week van het Geld van 27 t/m 31 maart opent Geldmaat de deuren van haar 16 Geldmaatwinkels voor iedereen die vragen heeft over contant geld of geldautomaten. Medewerkers van Geldmaat zijn op één dag in deze week in de winkel aanwezig van 13.30 tot 16.30 uur. Normaal is er geen personeel.

In de winkels staan automaten voor het opnemen en storten van biljetten, het storten van munten en sealbagautomaten voor het zakelijk storten. Ook staan er in een aantal winkels automaten voor het opnemen van muntgeld.
Geld opnemen en storten is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld voor mensen die niet zo mobiel zijn of niet goed (Nederlands) kunnen lezen. Of de automaat niet zo vaak gebruiken.

Iedereen kan tijdens de Week van het Geld met vragen binnenlopen bij de Geldmaatwinkels. Voor kinderen ligt er een stripboek klaar waarin ze worden meegenomen in de wondere wereld achter de geldmaten.
Of je contant geld elke dag gebruikt of maar heel af en toe; Geldmaat zorgt ervoor dat het voor iedereen beschikbaar is. In Nederland zijn er 3850 geldmaten waar je biljetten kunt opnemen. Je vindt ze buiten in een gevel, maar ook binnen. Bij supermarkten en boekwinkels. Soms is er ook assistentie mogelijk.

Biljetten opnemen is voor iedereen mogelijk met een bankpas of creditcard. De overige diensten zijn alleen beschikbaar voor klanten van ABN AMRO, ING en Rabobank. Kijk voor een locatie in de buurt op www.locatiewijzer.geldmaat.nl

Op maandag 27 maart zijn er op de Promenade 79 in Zoetermeer zijn tussen 13:30 en 16:30 medewerkers van Geldmaat aanwezig in de winkels om vragen te beantwoorden.