Hoogste punt bereikt van nieuwbouwcomplex bij Kleurlaan

23 September 2022, 10:13 uur
Lokaal
mainImage

De vlag ging deze week uit bij de nieuwe sociale huurwoningen die worden gebouwd op de hoek van de Paletsingel / Kleurlaan in de wijk Rokkeveen. Met het plaatsen van het laatste dakdeel van de lift werd afgelopen woensdag 21 september het hoogste punt bereikt van het duurzame appartementencomplex.

Tijdens een bijeenkomst werd de dakplaat op zijn plek gelegd door wethouder Ronald Weerwag, samen met Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van De Goede Woning en Johan Krijgsman, directeur van bouwbedrijf Waal. Ook onthulde de wethouder de officiële naam van het nieuwe gebouw: Griseo. Dit is de Latijnse naam van de kleur grijs.

Woonnet Haaglanden
De bouw van de 62 nieuwbouwappartementen is in januari begonnen. Naar verwachting komen de woningen eind 2022/begin 2023 op Woonnet Haaglanden te staan en ontvangen de huurders in het tweede of derde kwartaal van 2023 de sleutel.

Over het gebouw
Het gebouw bestaat uit elf tweekamerappartementen en 51 driekamerappartementen. Alle driekamerwoningen hebben een eigen balkon. De tweekamerwoningen hebben een gezamenlijk dakterras. De sociale huurwoningen zijn bestemd voor kleine huishoudens van één tot drie personen met lage inkomens. Ook worden er 62 parkeerplaatsen bij aangelegd, waarvan vier met elektrische laadmogelijkheid.

De sociale huurwoningen worden in opdracht van De Goede Woning gebouwd door aannemer Waal. Het gebouw is ontworpen door architect Heida Matsumoto.

Duurzaam
De woningen worden aardgasvrij, goed geïsoleerd en voorzien van individuele bodemwarmtepompen en van vloerverwarming. Ook worden op het dak zonnepanelen geplaatst. Het aantal zonnepanelen wisselt per woning.