Kai Sei-karateka pakt brons op WK

15 August 2022, 13:21 uur
Lokaal
mainImage

Op zaterdag 13 augustus vond in het Hongaarse Szekszárd het vierde Inclusive World Championship I-Karate Global plaats. Een mondiaal karatekampioenschap voor karateka met een beperking of gedragsstoornis. Elise Reedijk van Kai Sei uit Zoetermeer, die samen met drie landgenoten Nederland heeft vertegenwoordigd, behaalde een bronzen medaille in de categorie Intellectual Impairment.

De organisatie van het kampioenschap was in handen van I-Karate Global. Het evenement was internationaal sterk bezet, met in totaal 130 deelnemers uit tien landen. Reedijk heeft, uitkomend in drie categorieën, gestreden voor een plek op het erepodium. In de categorie Pairs, waarin ze samen met trainer Alex Janssen kata Chinto liet zien, behaalde ze de vierde plaats. In de categorie Weapon kwam ze 0.1 punt te kort voor de derde plaats.