Kom gratis naar Klassiek Zoetermeer

8 September 2020, 15:30 uur
Lokaal
mainImage

Kom in september luisteren naar twee bijzondere initiatieven vanuit Klassiek Zoetermeer. Tijdens de CultuurZomer vond organisator Floravontuur Promotie Zoetermeer ook deze editie weer een samenwerking met Herberg Oude Kerk. Op 16 september kan iedereen genieten van een lunchpauzeconcert in de akoestiek van de Oude Kerk. Dinsdag 29 september is er ook ruimte voor verdieping tijdens de lezing ‘Klaviermuziek uit de Barok’. Beide onderdelen zijn vanuit Klassiek Zoetermeer gratis te bezoeken.

Lunchconcert Beth & Flo
Op woensdag 16 september vindt er in de Herberg Oude Kerk een lunchconcert plaats van Beth & Flo. Deze dames, ook wel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, zijn pianistes die al een aantal jaar helemaal op elkaar ingespeeld zijn. Ze hebben opgetreden in het Concertgebouw in Amsterdam, de Oosterpoort in Groningen en tijdens het Uitfestival in Den Haag. Ook het buitenland hebben ze al aangetikt: in New York en Sicilië hebben zij ook al bijzondere concerten mogen verzorgen. En nu komt Zoetermeer erbij in het rijtje. Het concert is gratis toegankelijk, maar reserveren is gewenst vanwege het maximumaantal bezoekers.

Lezing Klaviermuziek uit de Barok
Bezoek op dinsdag 29 september de lezing van Ronald de Jong met als titel ‘Klaviermuziek uit de Barok’. Bij de lezing zal Ronald klankvoorbeelden laten horen op beide kerkorgels en het klavecimbel. Hij studeerde orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier is ook de toegang gratis, maar is reserveren wel noodzakelijk.

Erbij zijn?
Graag naar de lezing of naar het lunchconcert? Via www.cultuurzomer079.nl of via www.herbergoudekerk.nl kunnen er plaatsen gereserveerd worden. De hele maand september zit vol met nog meer culturele activiteiten. Kijk voor de hele agenda op de website van de CultuurZomer.