Zoetermeers Dagblad | Leerlingen denken mee over herinrichting Meerzicht
mainImage

Leerlingen denken mee over herinrichting Meerzicht

14 oktober 2021, 09:00 uur
Lokaal

Deze herfst worden leerlingen van het Alfrink College en het ONC Parkdreef uitgedaagd om mee te denken over de wijk Meerzicht. Tijdens het studieproject 'Maak Meerzicht Mooier' gaan ze aan de slag met de vraag: Hoe kun je ervoor zorgen dat het voor verschillende generaties goed en mooi wonen blijft in deze wijk?

De leerlingen mogen meedenken over het herinrichten van delen van de wijk om deze duurzaam leefbaarder te maken. Zij zullen zich onder meer buigen over de vraag hoe de buitenruimte het best kan worden ingericht. Ze doen dit naar aanleiding van de wijkanalyse die in 2019 heeft plaatsgevonden.

Op het Alfrink College gaan leerlingen uit 4 VWO met het project aan de slag, tijdens de cultuurweek, de week voor de herfstvakantie. Zij krijgen in de projectweek onder meer een workshop maquettebouw. Op het ONC Parkdreef gaat de gehele afdeling van 3 MAVO klassen aan het project werken tijdens de lessen Maatschappijleer en de zogenaamde flexuren.

Masterclasses
Tijdens het project zullen de leerlingen masterclasses krijgen van betrokken ambtenaren van de gemeente Zoetermeer die vertellen over hun vakgebied. Hun expertise kunnen de leerlingen gebruiken om tot ook echt haalbare plannen en ideeën en goede oplossingen te komen.

Onderdeel van het project is de presentatie van het plan door de gevormde werkgroepen bestaande uit circa acht leerlingen. De presentaties worden op school beoordeeld door een jury bestaande uit Angelique Quentin, Koen van Bemmel, Kai Houterman en Ellen Perik, ambtenaren bij de gemeente Zoetermeer en Judith Schotanus en Simone Langeveld van ArchitectuurPunt Zoetermeer.

Eindpresentatie
In december zullen de ideeën van beide scholen die als beste beoordeeld zijn gepresenteerd worden door de betreffende groepjes leerlingen in de raadszaal in het Stadhuis.