Levenslessen over rouw in Forum Zoetermeer

9 September 2020, 09:44 uur
Lokaal
mainImage

Spreker prof. dr. Manu Keirse stond aan het roer van ziekenhuizen, gaf colleges en was staatssecretaris in Vlaanderen. Nu komt Manu Keirse op 2 oktober van 19.30 uur tot 21.00 uur naar de Forumbibliotheek in Zoetermeer voor een speciale lezing in samenwerking met CUVO. Manu Keirse heeft verschillende bestsellers op zijn naam staan zoals Afscheid van moeder, Als je een prille zwangerschap verliest, Helpen bij verlies en verdriet, Helpen bij ziekte en pijn, Later begint vandaag, Stil verdriet en Van het leven geleerd.

Manu Keirse is met zijn troostvolle verhalen uitgegroeid tot de rouwdeskundige van België en Nederland. Tijdens deze lezing zal hij het publiek meenemen in zijn levenslessen over rouw. Rouwende mensen krijgen vaak te horen: ‘Heb je het nu nog niet verwerkt?’ Maar hoe moet dat dan? Men verwacht dat het je niet meer bezighoudt, dat je er niet meer aan denkt. Het woord ‘verwerken’ impliceert dat iets voorbij is. Het gemis komt terug op alle kruispunten van het leven. Het gaat nooit over, maar hoe moet je ermee omgaan? Manu Keirse gelooft niet meer in rouwverwerking. ‘Je kunt hoogstens een verlies overleven.’

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met verlies. Het is onvermijdelijk. Zelfs als het je nog niet is overkomen, ken je vast iemand met verlies of verdriet. Kom naar deze lezing en leer belangrijke levenslessen voor jou en jouw omgeving. De lezing van Manu Keirse kan je zowel fysiek in het Forum als ook online op het digitale platform van de bibliotheek volgen. Kaartjes kan je bestellen aan de balie of op de website www.forumzoetermeer.nl/activiteiten onder de zoekterm ‘Keirse’.