mainImage

LHN maakt kandidatenlijst bekend

21 januari 2022, 11:21 uur
Lokaal

Lijst Hilbrand Nawijn (LHN) heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 gepresenteerd.

'We vertegenwoordigen jong, oud, arm, rijk, ondernemer, werknemer en gepensioneerde en zijn kleurrijk. Elk (kandidaat)-raadslid heeft een speciale betrokkenheid bij een bepaald Zoetermeers thema', zo stelt de partij die in 2018 bij de gemeenteraadsverkiezingen 5.898 stemmen (11,98 procent) behaalde. Goed voor vijf zetels en een plek in het college.

Nieuwkomer
Zoals bekend trekt partijoprichter en fractievoorzitter Hilbrand Nawijn de kar. Oud-wethouder in Zoetermeer en huidig raadslid Mariëtte van Leeuwen is een oude bekende en vanaf de oprichting bij de partij betrokken. Zij is specialist in het sociale domein en nummer drie Hanneke Wortel heeft jarenlang ervaring als raadslid en draagt kunst en cultuur een warm hart toe. Nieuwkomer Monique Siegelaar staat op plek 4.

Verder prijken op de lijst LHN-prominent en oud-raadslid Jan Lobel. Laatstgenoemde is oud-profvoetballer, evenals nummer 14 Guus Haak, ex-Feyenoorder en ooit speler van het Nederlands elftal. Hij droeg in de jaren zestig veertien keer het Oranje-shirt.

'Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij met dit team Zoetermeer goed kunnen vertegenwoordigen. Wij gaan de campagne in met de slogan: 'Maak ons de grootste'. Dat geeft ons de kans om Zoetermeerders zo groot te maken als ze verdienen.' 

De lijst van LHN:
1. Hilbrand Nawijn
2. Mariëtte van Leeuwen
3. Hanneke Wortel
4. Monique Siegelaar
5. Ward Meijroos
6. Michael van der Snoek
7. Ko Doncker
8. Bert Broekman
9. Olaf Massaar
10. Gwenny Verdier
11. Ronald Weerwag
12. Brenda Marijs
13. Marvin Wijnants
14. Guus Haak 
15. Etiënne Bakker
16. Jan Lobel