Zoetermeers Dagblad | Lionsclub De Meerbloem haalt 8.000 euro op
mainImage

Lionsclub De Meerbloem haalt 8.000 euro op

15 september 2021, 16:16 uur
Lokaal

Lionsclub De Meerbloem Zoetermeer hield een kaartleesrally door het Groene Hart op zondag 12 september. Met de fundraiser die aan de autorace verbonden was, haalde de serviceclub €8.000 op voor Project Paardenmaatje van Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden.

Paardenmaatje
Met Project Paardenmaatje richt Leergeld zich tot kinderen uit gezinnen met een klein portemonnee. Kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van weerbaarheid, zelfvertrouwen, motivatie, concentratie en sociale- en communicatieve vaardigheden kunnen hieraan meedoen. Door middel van coachsessies met een ervaren kindercoach en een paard krijgen deze kinderen de kans om verder te groeien. De sessies vinden plaats in het weiland van Stadsboerderij De Balijhoeve in de wijk Rokkeveen.

Schenking
Met de schenking, die Lionsclub De Meerbloem met de kaartleesrally mogelijk maakt, kan Leergeld veertig kinderen een coachtraject aanbieden en daar is de stichting erg blij mee, zo benadrukt Mark Schutjens, directeur-bestuurssecretaris Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden.

"We zien dat er voor kinderen uit minima gezinnen niet altijd financiële ruimte is om ondersteuning te bieden Op het vlak van mentale ontwikkeling. Paardenmaatje ondersteunt deze kinderen bijvoorbeeld als ze gepest worden, nieuw zijn in Nederland, moeite hebben met een vak op school of faalangst hebben. We zijn blij en dankbaar dat Lionsclub De Meerbloem onze stichting heeft uitgekozen als goed doel en met de schenking gaan we veertig kinderen heel blij maken."