mainImage

Makelaar Erik Jenné over situatie Zoetermeerse woningmarkt

Erik Jenné van De Makelaars.
14 januari 2022, 13:24 uur
Lokaal

In de gemeente Zoetermeer is weer sprake van minder verkopen en hogere prijzen op de huizenmarkt. Maar liefst 87 procent van de woningen in de stad werd in het afgelopen kwartaal, dus het vierde kwartaal van 2021, verkocht boven de vraagprijs.

In de gemeente Zoetermeer is ten opzichte van het vierde kwartaal 2020 het aantal verkopen gedaald met 22,2 procent (219 woningen) en ten opzichte van het voorgaande kwartaal zijn er 10,4 procent minder huizen verkocht.

Zoals gezegd zijn de woningen die te koop staan dus ook weer duurder geworden. De prijzen ten opzichte van een jaar geleden zijn gestegen met 17,6 procent en ten opzichte van het voorgaande kwartaal gestegen met 1,8 procent.

De gemiddelde transactieprijs op de Zoetermeerse woningmarkt bedraagt momenteel 385.000 euro. De gemiddelde verkooptijd bedraagt 26 dagen versus 28 dagen ten opzichte van een jaar geleden. Het percentage boven de vraagprijs verkochte woningen in het vierde kwartaal 2021 ligt op 87 procent.

Over Erik Jenné
Erik Jenné is makelaar bij De Makelaars, dat vestigingen heeft in Zoetermeer (Schoutenhoek 40) en Rotterdam (Meent 93a). Vanuit het partnership met www.zoetermeersdagblad.nl werpt hij geregeld een blik op de Zoetermeerse woningmarkt.


Foto: Chris van Dijke