Zoetermeers Dagblad | Mogelijk drugslab aangetroffen in bedrijfspand Zoetermeer
mainImage

Mogelijk drugslab aangetroffen in bedrijfspand Zoetermeer

16 september 2020, 17:42 uur
Lokaal

Op woensdag 16 september werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een vreemde lucht aan de Kryptonstraat op het industrieterrein Lansinghage in Zoetermeer.

De ter plaatse gekomen brandweerlieden hebben op locatie diverse metingen verricht waaruit bleek dat uit een bedrijfspand een hoge concentratie koolmonoxide aanwezig was. De brandweer is al de hele middag bezig en heeft meerdere eenheden ter plaatse laten komen.

Omdat er niemand in het pand aanwezig was, hebben de hulpdiensten de deur van het bedrijfspand waar vermoedelijk de vreemde lucht vandaan kwam geforceerd. In het pand is daadwerkelijk een stof gemeten, de Adviseur Gevaarlijke Stoffen ( AGS) is ter plaatse om metingen te verrichten. De politie heeft de omgeving afgesloten en doen met de brandweer onderzoek. Medewerkers van Landelijke Faciliteit Ontmanteling (LFO) van de politie zijn ter plaatse om onderzoek te doen in het bedrijfspand.

Het bedrijfspand is sinds enkele maanden overgenomen, al vanaf het begin is er stankoverlast. Een omliggend bedrijf heeft omdat zij het niet vertrouwde de brandweer gebeld. Vooralsnog zijn er geen panden in de directe omgeving ontruimd.

Vermoedelijk is het een drugslaboratorium, recherche is ter plaatse. Onderzoek zal dat moeten uitwijzen.


Foto: ANP