mainImage

Morgen weer rondleiding door Natuurtuin

24 september 2022, 12:25 uur
Lokaal

Het is morgenmiddag weer mogelijk om een rondwandeling door de Natuurtuin Zoetermeer te maken onder leiding van een natuurgids. De gratis wandeling duurt circa een uur en start om 14.00 uur bij de picknicktafel tegenover de plek waar het Westpunt stond. (Ingang Westerpark via de Turfberg, op de borden richting Natuurtuin/Westpunt volgen.)

'Ook in de herfst is een wandeling door de Natuurtuin zeer de moeite waard. De karakteristieke oude fruitbomen in de kleine boomgaard hangen nu vol peren en in iets bescheidener mate appels. Op een andere plek zien we mispels van de gelijknamige heester. De vruchten en bessen van onder andere de Gelderse roos en de lijsterbes getuigen van de wisseling van het seizoen. Onze gidsen vertellen er graag over. Iets minder bekend is wellicht dat de Natuurtuin voluit de Natuur- en Landschappentuin heet. De tuin werd zo ontworpen dat hij een indruk geeft van landschapstypen die in en rond Zoetermeer te vinden waren voor de stad begon te groeien tot de huidige proporties. Zo vindt u er bijvoorbeeld een griend: een strook wilgen langs het water. De takken van wilgen werden vooral in vroeger tijden gebruikt voor het maken van oeverbeschoeiingen.'

De rondleiding is minder geschikt voor gebruikers van rolstoelen. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken. Honden mogen de tuin niet in.